Aurinkosähkö on ekologisesti ja taloudellisesti fiksua sähköä

Aurinkosähköjärjestelmät

Aurinkosähköjärjestelmät kasvattavat jatkuvasti suosiotaan ja ovat oiva valinta niin kotiin kuin mökillekin. Aurinkosähkö on ekologisesti ja taloudellisesti fiksua sähköä. Laitteiden hinnat ovat pudonneet hiljattain ja nyt onkin mainio aika hankkia aurinkosähköpaneelit katolle. Casatecilta ostat myös kaikki varaosat ja lisätarvikkeet myymiimme järjestelmiin. Kauttamme saat laadukkaat Froniuksen invertterit sekä laatutestattuja paneeleita.

Aurinkosähköjärjestelmät kasvattavat jatkuvasti suosiotaan ja ovat oiva valinta niin kotiin kuin mökillekin. Aurinkosähkö on ekologisesti ja taloudellisesti fiksua sähköä, joten enempää ei kannata odotella – oikea hetki on nyt.

 

Aurinkosähköä kotiin

Verkkoon kytkettävät aurinkosähköjärjestelmät pienentävät tuntuvasti kodin sähkölaskua. Laitteiston koko mitoitetaan aina asunnon sähkönkulutuksen mukaan. Paras hyöty laitteistosta saadaan, kun rakennus käyttää koko tuotantonsa itse. Pieneen omakotitaloon suosittelemme 3 kWp- ja suurempaan 6 kWp -laitteistoja. Yleisenä laskukaavana käytetään, että aurinkosähköjärjestelmän tuotto kattaa neljänneksen vuosittaisen sähkön kokonaiskulutuksesta.

Ota yhteyttä asiantuntevaan henkilökuntaamme ja sovitaan teille ilmainen kartoituskäynti!

 

Aurinkosähköä mökille

Mökkipaketit on tarkoitettu vapaa-ajan asuntoihin, jotka rajautuvat sähköverkon ulkopuolelle. Mökkipaketti on helppo ratkaisu sähköistää vapaa-ajan asunto, johon ei ole saatavilla kiinteää sähköverkkoa. Laitteita Casatecilta löytyy aina kahden paneelin 400 Ah:n 1,6 kw -järjestelmästä kuuden paneelin 800 Ah 3.0 kw järjestelmään.

Pienempi järjestelmä soveltuu hyvin esimerkiksi valojen käyttöön. Suurempiin tekniikan määriin, kuten TV:n ja jääkaapin tai muiden kodinkoneiden käyttöön, suosittelemme suurempaa järjestelmää. Klapikoneille, sirkkeleille ja muille suuremmille energian kuluttajille meiltä löytyy bensiini- ja dieselaggregaatteeja. 

 

 

 

Miksi aurinkosähköjärjestelmä?

Aurinkosähkö on ekologinen valinta

 • Aurinkopaneelien perusraaka-aineena toimii pii, joka on maaperän yleisimpiä alkuaineita. Harvinaisia metalleja ei tarvita.
 • Aurinkosähkö on taloudellisesti tehokasta sähköä – järjestelmä ehtii tuottaa käyttöikänsä aikana valmistukseen tuotetun energian takaisin 10-kertaisesti.
 • Aurinkosähköjärjestelmä on pitkä-ikäinen ja lisäksi vähäinen huollon tarve lisäävät sen ekologisuutta.
 • Aurinkosähköjärjestelmässä verkkoinvertteri vaihdetaan noin 20 vuoden välein. Samat paneelit tuottavat sähköä jopa vuosikymmeniä.
 • Aurinkojärjestelmää ei tarvitse huoltaa mikäli paneelit on asennettu vähintään 15 asteen kallistuskulmaan. Kaltevalle ja liukkaalle pinnalle ei kasaudu roskia. Sadevesi huuhtoo pölyn pois. Aurinkopaneelit lisäksi suojaavat vesikattoa kulumiselta.

 

Laitteisto mahtuu joka pinta-alaan ja sopii Suomen olosuhteisiin

 • Laitteiston koko määritellään kohteen mukaan. Kokoon vaikuttavat muun muassa rakennuksen lämmitysmuoto, mahdollinen ilmalämpöpumpun käyttö ja lämpimän veden lämmitysmuoto. Henkilökuntamme suorittaman kartoituksen yhteydessä selvitetään ensin rakennuksen peruskuorma ja tämän jälkeen haetaan optimaalisen kokoinen laitteisto kohteeseen.
 • Paneelisto kestää Suomen tuulet ja tuiskut. Metalliosat ovat alumiinia ja liittimet varta vasten aurinkosähkökäyttöön suunniteltuja. Ne kestävät hyvin ulkosalla ja ovat vedenpitäviä.

 

Hyvä hinta ja kestävä teknologia

 • Laitteiston hinta riippuu täysin järjestelmän koosta. Invertterin takuu on mahdollista laajentaa 20 vuoteen.
 • Paneeleilla on 12 vuoden materiaalitakuu. 90%:n tehotakuu on voimassa 12 vuotta ja 80%:n 25 vuotta.
 • Myymämme paneelit ja invertterit ovat laatutestattuja ja luotettavilta toimittajilta hankittuja.

 

Säästöjä verotuksessa

 • Pienlaitteistoja ei tällä hetkellä veroteta ja hyvin todennäköisesti tulevaisuudessakaan kodin aurinkosähköjärjestelmälle ei aseteta veroa.
 • Suomen tavoitteena osalta on että vuoteen 2030 mennessä uusiutuvan energian osuus loppukulutuksesta yltää noin 50 %:iin ja energian hankinnan omavaraisuus 55 %:iin. 

 

Vähän vaivaa

 • Kun laitteisto on asennettu ei se vaadi käyttäjältä toimenpiteitä. Sähköntuotto alkaa ja loppuu automaattisesti.
 • Sähkökatkon sattuessa invertteri lopettaa sähkön tuotannon, mutta käynnistää sen automaattisesti uudelleen katkon jälkeen.

 

Kestävät akut

 • Sähköverkkoon kytketyissä laitteistoissa ei yleisesti ole akkuja.
 • Mökkikäyttöön suunnitelluissa laitteistoissa on akut ja niiden käyttöikä on noin 10 vuotta.

 

  Nopea apu - lähetä viesti

  Kuvaa ongelmasi ja lähetä viesti. Toimimme yhden arkipäivän sisällä.  Nimi:
  Puhelinnumero:
  Sähköpostiosoite:
  Viesti: